Waarom een Subaru?

  • Betrouwbare en veelzijdige modellen
  • Veel aandacht voor veiligheid
  • Gebouwd voor een lange levensduur
  • Een aangename en veilige wegligging
  • Standaard AWD en automaat

subaru all wheel drive

Rijplezier

Subaru rijden is leuk. De comfortabele Lineartronic-automaat en de bovengemiddeld rijke standaarduitrusting zorgen direct al voor de juiste sfeer aan boord, die na het ronden van de eerste bocht alleen maar beter wordt. Dat komt naast de standaard automaat onder andere door Symmetrical All-Wheel Drive, Subaru’s permanente vierwielaandrijving, die zorgt dat het onderstel perfect in balans is met nauwelijks onder- of overstuur. De boxermotor en de symmetrische aandrijflijn geven elke Subaru een laag zwaartepunt en extreem veel grip, ongeacht de weg- en weersomstandigheden. Het rijden met een caravan of zware trailer wordt daardoor ook een stuk meer ontspannen. En dan vergeten we bijna de voordelen onder winterse omstandigheden.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een andere belangrijke reden om voor Subaru te kiezen. Van alle in de afgelopen tien jaar nieuw verkochte Subaru’s is 96 procent nog altijd op de weg. En daarbij zijn kilometerstanden van 300.000 of 400.000 eerder regel dan uitzondering. Een beter bewijs dat een Subaru gebouwd is om te rijden en te blijven rijden is er niet. Ook dit is onder meer te danken aan de boxermotor. Door de tegenover elkaar geplaatste zuigers balanceert deze motor zichzelf, met minder trillingen tot gevolg. Niet alleen comfortabel, maar ook duurzaam.

Symmetrical All Wheel Drive (Symmetrical AWD), oftewel permanente vierwielaandrijving. Inmiddels zijn alle leverbare modellen hier standaard en zonder meerprijs van voorzien.

Veiligheid

Vanaf de dag dat Subaru besloot zijn in de vliegtuigindustrie opgedane kennis aan te wenden voor het bouwen van auto’s, heeft veiligheid een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Vierwielaandrijving en de toepassing van de unieke boxermotor hebben er toe geleid dat alle modellen van Subaru een zeer uitgebalanceerde wegligging hebben en dus heel goed scoren op het gebied van actieve veiligheid. Het voorkomen van een ongeluk is immers beter dan het laten gebeuren. De meest recente toevoeging is EyeSight, standaard op de nieuwe Subaru Levorg en Outback. Dit intelligente systeem waakt door middel van camera’s over de omgeving van de auto en grijpt in als dat nodig is.

Subaru Levorg bovenaan lijst veiligste auto’s

Tegelijkertijd weet Subaru hoge tot zeer hoge scores te halen in de belangrijke botsproeven waar ook ter wereld. EuroNCAP bijvoorbeeld heeft alle Subaru’s met de maximale score van vijf sterren beloond, en het IIHS, een Amerikaanse instantie van verzekeraars, koos alle modellen tot Top Safety Pick, oftewel de veiligste auto in zijn klasse. Het laatste wapenfeit is het winnen van de ‘Five Star Award’ in Japan, de beloning voor het behalen van de maximale score van vijf sterren door de Forester, Subaru XV en Outback bij de strenge Japanse JNCAP-botsproeven in 2014-2015.

Veiligheid, passief en dynamisch, speelt dus een grote rol bij Subaru. Het is de belangrijkste reden waarom Subaru voor de ultraplatte en compacte boxermotor kiest. Het aggregaat schiet bij een frontale botsing onder het inzittendencompartiment in plaats van dóór het schutbord naar binnen, zoals dat kan gebeuren bij modellen met een conventionele lijn- of V-motor.

subaru levorg veiligste auto

Subaru Private Lease. Klasse en betrouwbaar autorijden.

Bel voor meer informatie 010 – 466 25 36